fredag 28 december 2012

FAQ

Vi har fått in några frågor ang stickstämman och i detta inlägg kommer vi publicera våra svar, för det kan vara fler som undrar. Inlägget uppdateras alltså löpande.

Vilken tid den 2/1 2013 släpps anmälan?
Vi siktar på 00:00 om tekniken fungerar. Schemaläggningen på Blogger är lite lynnig, så jag kan inte lite helt på den.

Kan man inte få en förhandstitt på formuläret?
Nej, det släpps samtidigt för alla.

Hur går anmälan till?
Vi kommer att släppa ett inlägg i bloggen med länken till ett formulär. I detta formulär fyller ni sedan i de uppgifter vi behöver för vår administration. 

Kurserna väljer man genom att klicka - snabbt och enkelt. Alla kurser måste få ett klick. 
Ni kommer att kunna rangordna era tre första kursönskemål inom varje kurspass. På övriga kurser måste ni ange om ni kan tänka er att gå den i nödfall, om era tre första önskningar är fulla, eller om ni inte vill gå kursen över huvud taget.

Hur är kurspassen förlagda?
Kurspassen är förlagda em en dag + fm dagen därpå. Då kan de som vill jobba halva/hela natten och man hinner också upptäcka saker man vill fråga om. På det sättet får man ut mer av varje kurs. Därför blir det tre kurser under dessa dagar.

När ska betalningen ske?
Betalningen till stämman kommer att ske vid två tillfällen om man ska bo på skolan. Om man kommer med får man först ett meddelande om det. När tillräckligt många är anmälda och vi har fördelat kurserna får man en bekräftelse på vilka kurser man fått och en faktura på en del av summan. Datum för detta är inte satt ännu, eftersom det beror på antal anmälningar och hur snabbt de görs. Men man kan räkna med att den ska betalas under februari/mars.
Resterande summa kommer att betalas till folkhögskolan. Sista datum för detta har vi inte fått ännu.

Innehåller alla kurserna i Knit-One-Below grundtekniken?
Kurserna i Knit-one-below är olika i svårighetsgrad, men om man inte gått den första kursen med lodräta ränder kan man i allafall gå någon av de följande. Det var det flera som gjorde på Sticksymposiet på Färöarna. Om man har grundkunskaperna går man snabbare på huvudinnehållet än om man behöver lite grunder först. Så det går alltså bra att välja endast en av hennes kurser och ändå få bra behållning av kursen.

Överlappar innehållet i Nancy Bush kurser om estnisk spetsstickning?
Nancy Bush sjalkurs handlar speciellt om uppbyggnaden av sjalen och om vad som traditionellt ingår i den. Ouvertyr-kursen är mer översiktlig med fler ytmönster, men naturligtvis återkommer en del tekniska specialiteter. Detta ger möjlighet för fler att få ta del av hennes kunskaper om estnisk spetsstickning.

Vilka tider kommer stämman att börja resp. sluta?
Exakta klockslag är inte spikade ännu, men stämman börjar med lunch och vi skulle tippa vid 12-tiden på torsdagen. Efter det har vi en samling och kurserna börjar. Om det skulle visa sig att man behöver en extra natt kan det gå att lägga till det senare.
Vi avslutar med lunch och ev. en eftermiddagsfika. Exakt klockslag är inte spikat ännu. Det beror lite på föreläsningar m.m., troligen 13-14.
Vi kommer att försöka anpassa oss efter tåg- och busstider.


2 kommentarer:

 1. Tack för klargörandena. Vi kommer att sitta beredda, i alla fall min yngsta och jag, och hoppas på att tekniken fungerar så att vi kan få vara med.
  Gott Nytt År och tack för att ni ordnar detta! Vi är så himla tacksamma.
  Kerstin och Stina

  SvaraRadera
 2. :D
  Det är så roligt att många är intresserade och verkar taggade att vara uppe på natten och anmäla sig. Vi hoppas att alla som gör sig det besväret kommer med!

  Gott Nytt År på er också! Eva och Sanna

  SvaraRadera