måndag 24 september 2012

Vi som arrangerar

Här kommer en  kort presentation av oss som arrangerar denna stickstämma.

Jag heter Sanna T Sköld och är utbildad ekonom och textillärare. Sedan ett antal år tillbaka äger och driver jag Sannsticks. Mitt stora intresse har länge varit textil och då speciellt stickning. Inom stickning stickar jag det mesta och är väldigt nyfiken på allt nytt som finns. För det mesta stickar jag tvåändsstickning, spets och sockor. När det gäller sockor tycker jag om att hitta nya vägar. Sedan 2010 arbetar jag på HV-Skolas stickutbildning på distans. Jag undervisar i grundkurs och fortsättnings kurs. Otroligt roligt arbete! Det är så mycket inspirerande att ge av sin kunskap och få mölighet att träffa härliga männsikor med samma intresse och det gör att man får så mycket tillbaka.


Jag heter Eva Andersson och är utbildad lågstadielärare och textillärare och dessutom ägare av Stäkets Hantverk & Design. Just nu arbetar jag heltid med mitt eget företag. Jag älskar garntekniker av olika slag. Stickning är en stor favorit och då är det mest spetsstickning och pärlor som lockar. Men jag är också väldigt facinerad av krokningens mångsidighet. Inom virkningen har jag fastnat för olika tekniker som gaffelvirkning, bayersk virkning och mosaikvirkning. Att hålla kurser är väldigt roligt!! Det är så inspirerande att få delge kunskaper och samtidigt få tillfälle att träffa så trevliga människor med liknande intressen och lära sig av dem.


Dessutom samarbetar vi med Ingela Fredell som är hemslöjdskonsulent i Jämtland och med personalen på Hållands folkhögskola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar